Запитуйте – відповідаємо

Як повинен бути організований питний режим для працівників зварювальних дільниць (цехів) ?

Роз’яснення надає головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці в області  Наталія Струтинська.

 Створення і підтримання нормальних санітарно-гігієнічних умов праці у зварювальному виробництві досягається застосуванням системи профілактичних заходів.

Що стосується питного режиму, працівники повинні бути забезпечені питною водою, якість якої повинна відповідати Державним санітарним нормам та правилам «Гігієнічні вимог до води питної, призначеної для споживання людиною» ДСанПін 2.2.4-171-10.

У виробничих приміщеннях зварювальних цехів, де проводяться  роботи зі шкідливими речовинами (кислотами, лугами), для промивання очей і шкіри повинні бути передбачені душі і фонтанчики.

Оброблення поверхонь виробничих приміщень повинно унеможливлювати накопичення пилу, поглинання парів та газів і дозволяти систематичне прибирання поверхонь вологим способом.    

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)