На ПАТ «Гайворонський спеціалізований кар’єр» проведено заходи з питань ведення гірничих робіт

Завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Деменський спільно з головним державним інспектором сектору Олександром Погорілим провели нараду на ПАТ «Гайворонський спеціалізований кар’єр».

 Розглянуто питання дотримання проектних показників  плану розвитку гірничих робіт, утримання в безпечному стані гірничих виробок, електробезпеки, ведення гірничих робіт відповідно до вимог «Правил охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом» НПАОП 0.00-1.24-10

Під час спільної наради посадовим особам підприємства надана інформація про стан виробничого травматизму на підконтрольних підприємствах, проведено аналіз розробленого та затвердженого керівником плану заходів по підготовці підприємства до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років.

Юрій Деменський також взяв участь у роботі постійно діючої комісії для затвердження актів попередніх випробувань вибухової емульсійної речовини АНЕМІКС виробництва ПрАТ «Західукрвибухпром», системи ініціювання неелектричної «Імпульс» ТУ У 24.6-14314452-007:2005 зі зміною № 9, шашок-детонаторів Т-400Г для промислових вибухових робіт ТУ У 24.6-14314452-033:2006 зі зміною № 4, електродетонаторів миттєвої дії ЭД-8-Ж ГОСТ 9089-75 зі зміною № 5, вироблених КП «ШКЗ «Імпульс».

Попередні випробування у виробничих умовах АНЕМІКС, які проводились на Гайворонському кар’єрі мігматитів ПАТ «Гайворонський спеціалізований кар’єр», виконано згідно з НПАОП 00.0-6-06-06 «Порядок проведення випробувань розроблених, ввезених в Україну та конверсійних вибухових матеріалів, обладнання для їх виготовлення, засобів механізації, пристроїв та апаратури для вибухових робіт». Усі компоненти АНЕМІКСА - вибухобезпечні, вибухова речовина утворюється тільки в свердловині після їхнього змішування. Виготовлення АНЕМІКС здійснюється на місцях застосування за допомогою транспортних змішувально-зарядних машин, які допущені для цього у встановленому порядку, шляхом змішування у відповідній пропорції за масою рецептурних компонентів в процесі заряджання свердловини.

     Результат випробувань - позитивний. За результатами роботи комісії складено відповідні акти.

Довідка: ПАТ «Гайворонський спеціалізований кар’єр». проводить  розробку Гайворонського родовища гранітів. Кар’єр підприємства знаходяться у м. Гайворон. 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)