Вимоги електробезпеки при експлуатації електроустановок та електрообладнання роз’яснено працівникам Світловодської ЦРЛ та Філії ТОВ «Верес»

 У Світловодській ЦРЛ проведено інформаційно-консультативний захід щодо вимог електробезпеки при експлуатації електроустановок та електрообладнання та його монтажу, в якому взяли участь головний державний інспектор Управління Держпраці у Кіровоградській області Володимир Євтушенко та фахівці закладу.

   Головний державний інспектор надав слухачам інформацію з питань дотримання працівниками «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та «Правил будови електроустановок.

При обговоренні вимог Правил нагадано, що у всіх випадках забороняється в колах РЕ і PEN провідників мати комутаційні контактні і безконтактні елементи; допускаються з'єднання, які можуть розбиратися з допомогою інструмента, а також спеціально призначені для цієї мети з'єднувачі;на ВП, ВРП, ГРЩ апарати захисту мають бути встановлені на вводах ліній живлення і на всіх лініях, що відходять від них; забороняється об'єднання нульових робочих і нульових захисних провідників різних групових ліній; нульовий робочий і нульовий захисний провідники не дозволяється підключати на щитках під спільний контактний затискач та інші питання. Працівники отримати на свої запитання  роз’яснення по практичному їх вирішенню у процесі трудової діяльності.

Аналогічний захід Володимир Євтушенко провів з посадовими особами Філії ТОВ «Верес» (смт. Балахівка Петрівського району).

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)