Продовжуються роз’яснювальні заходи з метою уникнення нещасних випадків при експлуатації ліфтів

Фахівці Управління Держпраці продовжують проводити інформаційно-роз’яснювальні заходи з метою уникнення нещасних випадків при експлуатації пасажирських ліфтів у житловому фонді міста та області.

 Проведено семінар-нараду з працівниками та посадовими особами ліфтової компанії ТОВ «АСТА» з питань організації та безпечної експлуатації ліфтів, у якій взяв участь головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Бабенко, електромеханік Володимир Лісовець та директор підприємства Олександр Артимошин.

Державний інспектор звернув увагу на причини аварій та на заходи щодо зменшення ризику виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій при експлуатації ліфтів. Порушувались питання і до власників ОСББ, на балансі яких знаходяться пасажирські ліфти. Це стосувалось призначення відповідальних працівників за справний стан, та безпечну експлуатацію, проведення первинних та позачергових технічних оглядів, проведення експертних обстежень після закінчення граничного строку експлуатації, та отримання відповідних дозволів на експлуатацію ліфтів.

Керівник підприємства розповів про стан ліфтів, які експлуатуються в житлових будинках міста та області. Підкреслив, що незважаючи на постійний брак коштів, підприємством проводиться постійна робота направлена на те, щоб ліфти знаходилися у справному стані, проводилися у зазначені терміни технічні огляди, та експертні обстеження, відповідно до вимог нормативно-правових документів.                                                                                                                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)