Фахівці Управління провели семінар з працівниками Світловодського управління газового господарства ВАТ «Кіровоградгаз»

З фахівцями Світловодського управління газового господарства ВАТ «Кіровоградгаз» проведено семінар щодо вимог Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінетом Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 337 та ДБН В.2.5-20:2018 «Газопостачання».

 Під час семінару розглядались питання щодо організації розслідування, процедури проведення нещасних випадків та гострих професійних захворювань (отруєнь), оформлення акта розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання (отруєння).

Без уваги не залишились питання щодо проектування  газорегуляторних пунктів, шафових газорегуляторних пунктів, прокладання підземних, надземних та наземних газопроводів, розміщення вимикаючих пристроїв на газопроводах. Особливу увагу приділено газопостачанню житлових та громадських будинків, виробничих установок та котелень, пальники інфрачервоного випромінювання, газопостачання скрапленими газами від резервуарних та балонних установок.

Головний державний інспектор відділу державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці в області Олена Муфазалова зробила короткий огляд повноважень та діяльності Управління, як органу ринкового нагляду, діючого законодавства щодо ринкового нагляду, зокрема питань Технічного регламенту засобів індивідуального захисту та загальної безпечності нехарчової продукції.

Розглянуто також питання відомчої реєстрації, ведення обліку, та  проведення державного технічного огляду великовантажних та інших технологічних транспортних засобів.

Під час семінару були роздані інформаційні листи із зазначених питань.

 

 

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)