День поля – дієвий захід для навчання, спілкування та обміну досвідом з представниками агробізнесу області

Протягом червня – серпня 2019 року в області активно проводяться превентивні дорадчі заходи з представниками аграрного сектору економіки на відкритих незалежних майданчиках для спілкування сільськогосподарських експертів-дорадників, виробників насіннєвого матеріалу, добрив, засобів захисту рослин та техніки для рослинництва, сільськогосподарських виробників. В усіх вищезазначених заходах взяли участь представники Управління Держпраці у Кіровоградській області.

 На заходах «День поля» представляються сучасні сорти рослин, засоби виробництва, новітні технології, сільськогосподарська техніка та наукові відкриття.

  Такі заходи є зосередженням представників агробізнесу, на яких представляється можливість надати  необхідну інформацію для керівників суб’єктів господарювання щодо здійснення фінансово-господарської та виробничої  діяльності, у т.ч. і щодо створення безпечних умов праці.

Так, 13 червня 2019 року відбувся День поля на базі ТОВ «Агротехнологія Плюс» у с. Назарівці Кропивницького району на тему: «Озимий ріпак, кукурудза та озима пшениця»  Захід відвідало близько 45 агроформувань.  

25 червня 2019 року в с. Созонівці Кропивницького району відзначили Міжнародний День поля на науково-демонстраційному полігоні Інституту сільського господарства Степу НААНза підтримки НААН, Кіровоградської ОДА, департаменту АПР Кіровоградської. Тема семінару – «Особливості збирання та підготовка до зберігання врожаю ранніх зернових культур в умовах 2019 року». 

Участь у заході взяли керівники та спеціалісти сільськогосподарських агроформувань, науковці, представники компаній-дистриб’юторів ЗЗР, добрив, сільськогосподарської техніки та банківських установ. Загалом – близько 200 осіб.

18 липня 2019 року на базі СТОВ «Степове» с. Мартоноші Новомиргородського району проведено День поля та тест-драйв сільськогосподарської техніки Massey Ferguson компанією «Цеппелін Україна» за участю 110 представників підприємств.

24 липня 2019 року на базі ТОВ «Степ» в с.Куколівці Олександрійського району проведено за участю 58 представників сільськогосподарського виробництва День поля компанією «Евраліс Семенс» по представленню виробництва елітних сільськогосподарських зернових культур.     

16 серпня 2019 року на щорічному заході групи компаній "UA GROUP" та Торгового дому "Соєвий вік" відбувся "День поля 2019". Захід проходив на території "АГРОЕКСПО"(м.Кропивницький), де представлені зернові сівалки, що беруть участь у програмі "Зерновий БУМ!". Захід відвідали 1600 фермерів з України.

23 серпня  2019 року  на базі ТОВ АК Фаворит  у с.Підгайці 38 учасників заходу Агро-Центр "Фаворит" представили передові технології вирощування кукурудзи.

Завершено літній період демонстраційних показів в аграрному спектрі економіки області на базі науково-демонстраційного полігону Інституту сільського господарства Степу Національної академії аграрних наук України  Міжнародним Днем поля-2019 на тему “Особливості вирощування зернових, зернобобових і технічних культур за умов різкоконтинентального клімату”.

 Серед учасників заходу: керівники регіональних органів влади, керівники та спеціалісти департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, районних управлінь (відділів) агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники та спеціалісти сільськогосподарських агроформувань різних форм власності, науковці, представники компаній-дистриб’юторів ЗЗР, добрив, с.-г. техніки та банківських установ,  всього  200 осіб.

Враховуючи те, що однією із вимог ст.13 Закону України «Про охорону праці» визначено, що роботодавець забезпечує функціонування системи управління охороною праці, зокрема, впроваджує прогресивні технології, досягнення науки і техніки, засоби механізації та автоматизації виробництва, вимоги ергономіки, позитивний досвід з охорони праці спеціалісти Управління поряд із конструктивним діалогом з учасниками щодо мінімізації ризиків та уникнення небезпек травмування під час  сільськогосподарського виробництва, альтернативою якого є нова техніка та нові технологічні і виробничі процеси, надали методичну допомогу у вигляді інформаційних листів та буклетів на теми безпечного ведення робіт, обслуговування та реєстрації сільгосптехніки та отримання дозвільних документів під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)