У Світловодську відбулося засідання «круглого столу» на тему «Безпечне виконання робіт підвищеної небезпеки в осіннє-зимовий період»

На базіКП "Власівські мережі" відбулося засідання «круглого столу» на тему «Безпечне виконання робіт підвищеної небезпеки при підготовці до роботи в осіннє-зимовий період на комунальних підприємствах селища Власівки м.Світловодська».

 У засіданні, яке відбулося за ініціативою Управління  Держпраці у Кіровоградській області взяли участьголовні державні інспектори Управління Анатолій Шумейко і Людмила Філоненко,страховий експерт з охорони праці Світловодського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградської області Сергій Якименко, директор КП «Власівські мережі», Володимир Матвієць, директор ТОВ "Індомо" Олександр Глинченко, директор комунального водопровідно – каналізаційного підприємства «Водограй»" Віктор Кравченко, керівники служб та відділів цих підприємств.

У своїх виступах фахівці Управління Держпраці і відділення Фонду зупинились на основних вимогах Правил охорони праці під час експлуатації обладнання , що працює під тиском НПАОП 0.00-1.81-18, Правил будови і безпечної експлуатації  ліфтів НПАОП 0.00-1.02-08, Типової інструкції з організації безпечного ведення газонебезпечних робітНПАОП 0.00-5.11-85. Людмила Філоненко наголосила на недопущенні виконання робіт без оформлення трудових відносин, а також виконання працівником роботи на підставі цивільно-правового договору, який містить ознаки трудового, зупинилась на наслідках порушень трудового законодавства.

Обговорено стан охорони праці на комунальних підприємствах та причини нещасних випадків у місті та районі в 2019 році. Наведені приклади типових порушень, які приводять до виробничих травм при виконанні газонебезпечних робіт. Звернуто увагу на необхідність проведення попередніх та періодичних медичних оглядів осіб, які працюють у важких та шкідливих умовах праці, професійного добору та оформлення нарядів-допусків при виконанні робіт підвищеної небезпеки.

У виступах керівників комунальних підприємств піднято проблемні питання, які заважають організації безпечного виконання робіт: технічний стан деяких ліфтів, організаційні питання щодо фінансування капітального ремонту ліфтів, крадіжки ліфтового обладнання. В той же час керівники комунальних підприємств виказали впевненість в тому, що графік підготовки до роботи в осіннє-зимовий період виконується і підприємства будуть своєчасно готові надавати якісні послуги мешканцям селища.     

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)