Запитуйте – відповідаємо

Чи має право військовослужбовець Збройних Сил України на матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань, якщо він перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку?

 Роз’яснення надає заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці Тетяна Цигульська.

Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань може надаватися у встановленому порядку військовослужбовцям, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, крім військовослужбовців строкової військової служби, один раз на рік у розмірі, що не перевищує їхнього місячного грошового забезпечення.

Розмір та порядок виплати матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань встановлюється за рішенням Міністра оборони України виходячи з наявного фонду грошового забезпечення, передбаченого в кошторисі Міністерства оборони України.

Матеріальна допомога виплачується за рапортом військовослужбовця на підставі наказу командира (начальника), а командирові (начальникові) – наказу вищого командира (начальника) за підпорядкованістю із зазначенням у ньому розміру допомоги.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)