Триває перевірка ПАТ «Капустянський граніт»

Згідно з Планом заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) Державної служби України з питань праці на 2019 рік розпочато планову перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці, промислової безпеки на ПАТ «Капустянський граніт».

 Комісію очолює завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Деменський. До її складу ввійшли також Костянтин Мазур - головний державний  інспектор сектору гірничого нагляду, Сергій Атамась - головний державний  інспектор  відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку та Ігор Федоров - головний державний  інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці.

Встановлено, що підприємством протягом І-го півріччя 2019 року не виконано заплановані обсяги із видобутку граніту. Відкачка води з виробленого простору проводиться недостатньо.

Не виконуються терміни проведення контролю за станом бортів, траншей, уступів та укосів кар’єру, з записом результатів до спеціального журналу. Схема нанесених на план гірничих робіт транспортних комунікацій на кар’єрі своєчасно не оновлюється.

Посадовим особам підприємства під час перевірки надано роз’яснення щодо ефективних засобів дотримання законодавства з питань охорони праці та запобігання можливим його порушенням.

Перевірка триває.

  

Довідково: ПАТ «Капустянський граніт»проводить  розробку Капустинського родовища гранітів. Кар’єр підприємства знаходяться у Новоукраїнському районі Кіровоградської області біля с. Кам’яний міст.

Проектна продуктивність кар’єру на 2019 рік - 31 тис. м3 граніту з якого заплановано виколоти 13 тис. м3 блоків.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)