Управлінням перевіряються дитячі оздоровчі заклади

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 28.02.2019 № 758-р «Про підготовку та проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 року» працює комісія з проведення перевірок стану готовності та роботи дитячих оздоровчих закладів, до складу якої входить фахівець Управління Держпраці.

За інформацією начальника відділу нагляду в АПК та СКС Управління Ірини Чирви-Репетир, обласною комісією проведені комплексні перевірки даних закладів у травні та червні поточного року. За наслідками перевірок підготовлені довідки про необхідність усунення виявлених недоліків до початку першої зміни.

 Поряд з роботою у комісії, головні державні інспектори Управління провели позапланові перевірки закладів відповідно до вимог  Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та доручення Прем`єр-міністра України від 24.04.2019 № 11964/1/1-19 з організації проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році. У процесі 11 перевірок виявлено понад 124 порушення вимог законодавства з питань охорони та гігієни праці. Виконання виданих приписів перевірено в позаплановому порядку галузевим головним державним інспектором – приписи виконано у повному обсязі.

Перевірки продовжено протягом липня-серпня поточного року – до кінця оздоровчої кампанії, як в складі обласної комісії, так і в порядку позапланових перевірок.

Про це йшлося під час засідання обласного міжвідомчого оперативного штабу з координації роботи по проведенню оздоровлення дітей під керівництвом тимчасово виконуючої обов’язки голови облдержадміністрації Світлани Лобанової.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)