На нараді детально розглянуто обов’язки працівника, невиконання яких призвели до нещасного випадку

Управлінням Держпраці проведено семінар-нараду на тему: «Безпечне виконання робіт при обслуговуванні електроустановок» у ДП КСУ-411 ПАТ «ДЕМ».

 Учасників заходу ознайомлено з вимогами  «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів», «Правил улаштування електроустановок» та «Привил виконання робіт на висоті».

Проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт в електроустановках та на висоті. Зокрема, щодо порушення Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів працівниками ПАТ «Трест Житлобуд – 1».

Головний  державний  інспектор  відділу нагляду в машинобудуванні  та  в енергетиці ПавлоТретяк проінформував про порядок проведення робіт на висоті, звернув  увагу на складання наряду – допуску, якість проведення цільового інструктажу перед початком виконання робіт.

Детально розглянуто обов’язки наглядача, невиконання яких призвели до нещасного випадку в ДП КСУ-411 ПАТ «ДЕМ». Головний державний інспектор загострив увагу на використанні працівниками  електроінструменту та засобів  індивідуального захисту, їх зберігання, а також проведення електротехнічних вимірів та випробувань, ведення журналів їх обліку. Роз’яснено основні вимоги нормативно-правових актів з безпечної експлуатації електроустановок та при виконанні електромонтажних робіт, порядок отримання групи допуску електротехнологічним персоналом. Обговорено проблемні питання стосовно виконанню занулення, заземлення та улаштування пристроями захисного відключення.

 

Довідково: В 2017 р. на підприємстві виник один нещасний випадок з тяжким наслідком.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)