Про загальні вимоги безпеки до обладнання та його відповідність технічним регламентам йшлося на семінарі у ДНЗ «Кропивницький професійний ліцей побутового обслуговування»

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Андрій Залевський та головний державний інспектор відділу організації державного та ринкового нагляду надання адміністративних послуг Управління Станіслав Сітнік провели семінар у державному навчальному закладі «Кропивницький професійний ліцей побутового обслуговування» на тему: «Загальні вимоги безпеки до обладнання та його відповідність технічним регламентам».

 Андрій Залевський поінформував учнів та працівників закладу про виробничий травматизм в області та заходи щодо недопущення нещасних випадків, пов’язаних з використанням інструментів та обладнання.

Посадових осіб, зайнятих забезпеченням учнів та працівників засобами індивідуального захисту поінформовано про документи, що повинні надаватися виробниками та розповсюджувачами. Це інструкція з експлуатації, збереження, очищення, обслуговування та дезінфекції засобу захисту; декларація про відповідність вимогам Технічного регламенту. На продукції повинно бути маркування відповідно до постанови КМУ від 30.12.2015 № 1184 “Про затвердження форми, опису знака відповідності технічним регламентам, правил та умов його нанесення“.

         Невідповідність ЗІЗ встановленим вимогам  є порушенням   п. 1.11 Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України 19.12.2013 № 966, в якому зазначено, що  засоби індивідуального захисту  повинні відповідати вимогам Технічного регламенту засобів індивідуального захисту, затвердженого постановою КМУ від  27.08.2008 № 76

Станіслав Сітнік надав вичерпні відповіді на поставлені питання та запропонував повідомляти органи ринкового нагляду про небезпечну нехарчову продукцію, яка при використанні становить загрозу користувачам.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)