Інспектор зосередив увагу на роботі з пестицидами

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Дзіговський провів семінар - нараду з працівниками  ТОВ  «Долинівка» в Гайворонському районі з питань виробничого травматизму та шляхів його попередження, безпеки праці під час застосування агрохімікатів в галузі агропромислового комплексу та визначення категорій працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам.

 Анатолій Дзіговський ознайомив присутніх з організацією гігієни праці під час застосування агрохімікатів в галузі агропромислового комплексу  та поінформував про визначення категорій працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам.

   Особливу увагу присутніх було зосереджено   на своєчасності проведення всіх організаційних заходів із забезпечення умов праці (навчання, інструктажі, медогляд) та належного контролю за дотриманням вимог безпеки відповідальними посадовими особами. Інспектор повідомив, що до роботи з пестицидами допускаються особи, які досягли 18 років, що пройшли медичний огляд, спеціальну підготовку та мають відповідні посвідчення, допуск та наряд на виконання робіт з пестицидами. Тривалість роботи з пестицидами першого і другого класів небезпеки не повинна перевищувати 4 години, з іншими - 6 годин на добу. Особи, що контактують із пестицидами, зобов’язані використовувати справні засоби індивідуального захисту і бути забезпечені засобами механізації, спеціальним одягом і взуттям, засобами захисту рук, органів дихання, зору. Всі роботи з пестицидами слід проводити в ранні ранкові (до10) і вечірні (18-22) години при мінімальних повітряних потоках. У зоні роботи з пестицидами необхідно обладнати місця для відпочинку і приймання їжі, які забезпечуються бачками з питною водою, рукомийником і медичною аптечкою. Це місце повинно розташовуватися не ближче 200 метрів від межі застосування пестицидів.

  

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)