На ТОВ «Сонек» розглянуто організацію оптимального режиму праці та відпочинку під час роботи на відкритих площадках

Головні державні інспектори сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Олександр Погорілий та Костянтин Мазур провели семінар з питань промислової безпеки та охорони праці на ТОВ «Сонек», що розробляє Балашівське родовище вторинних каолінів.

 Директору Андрію Бойку, начальникам структурних підрозділів та працівникам підприємства надано інформацію про стан виробничого травматизму, наведено приклади нещасних випадків та професійних захворювань, які зареєстровані на підконтрольних підприємствах. Акцентовано увагу на створенні безпечних умов праці на кожному робочому місці.

Під час заходу розглянуто організацію оптимального режиму праці та відпочинку під час роботи на відкритих площадках при температурі повітря вище 28С . Для захисту від надмірного теплового випромінювання необхідно використовувати засоби і заходи з нормалізації мікрокліматичних умов. Це влаштування жалюзі або світловідбиваючих плівок на засклених поверхнях, максимальне використання природної вентиляції, влаштування систем кондиціювання, використання спеціального одягу та засобів захисту. Працівникам з метою профілактики зневоднення організму потрібно правильно дотримуватися питного режиму.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)