Фахівець Управління взяла участь у заходах центру зайнятості

Головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці в області Наталія Пащенко взяла участь у заходах Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.

 Основою цього заходу було висвітлення питань щодо офіційного працевлаштування громадян та його переваги порівно з нелегальним. Це виплата заробітної плати двічі на місяць; право на щорічну відпустку не менше 24 календарних днів; додаткові відпустки, передбачені Законом України «Про відпустки»; соціальна відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами; право не залучатися до понаднормових робіт без згоди працівника;  вихідна допомога у разі звільнення за ініціативою роботодавця; захист від незаконного звільнення; право на оплату тимчасової непрацездатності; соціальних послуг та виплат у разі нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання; страхового стажу для отримання пенсії.

Крім того, присутніх цікавили деякі питання щодо оплати праці, строків її виплати та відповідальності за порушення законодавства про працю.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)