Запитуйте – відповідаємо!

В яких випадках для реєстрації технологічних транспортних засобів потрібно надавати висновок експертизи?

Роз'яснення надає головний спеціаліст відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці в області Галина Чариєва.

  Відповідно до пункту 17 Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.01.2010 № 8 (далі – Порядок), реєстрація виготовлених за межами України, а також самостійно переобладнаних або зібраних технологічних транспортних засобів здійснюється за умови проведення фахівцями експертно-технічного центру експертизи на відповідність технологічних транспортних засобів нормативно-правовим актам з охорони праці. Слід зазначити, що разом з документами (копіями документів) для реєстраційних дій потрібно надати оригінали висновку експертизи та Акту державного технічного огляду.

Нагадуємо, що на зареєстрований технологічний транспортний засіб видаються свідоцтво про реєстрацію встановленого зразка та номерний знак, що відповідає державному стандарту. Свідоцтво про реєстрацію має необмежений строк дії. Записи в реєстраційних документах здійснюються з використанням друкарських пристроїв, реєстраційні документи ламінуються.

Пунктом 19 Порядку передбачено, що після реєстрації технологічних транспортних засобів заява про реєстрацію технологічного транспортного засобу (з відмітками на ній про видані свідоцтво про реєстрацію та номерний знак) і додані до заяви документи зберігаються територіальним органом Держпраці протягом п'яти років.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)