Відбувся семінар з працівниками обласної бібліотеки ім. Є. Маланюка

Фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області провели семінар з працівниками Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є. Маланюка. У заході взяли участь посадові особи відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг та відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку.

 Начальник відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Ольга Середа наголосила на новому Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, який набирає чинності з 1 липня 2019 року.

Головний спеціаліст цього відділу Тетяна Петренко звернула увагу на процедуру реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, декларування робіт, що виконуються на висоті понад 1,3 метра.

Головний державний інспектор цього відділу Станіслав Сітнік повідомив щодо безпечності нехарчової продукції віднесеної до сфери відповідальності Держпраці.

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Сергій Атамась роз’яснив вимоги до обладнання що працює під тиском, зокрема, котлів та вогнегасників. Навів приклади нещасних випадків, що сталися під час експлуатації ліфтів та розповів про недопущення подібних нещасних випадків.

Під час заходу роздані інформаційні матеріали.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)