У Кіровоградському районі проведено семінар-нараду з керівниками загальноосвітніх та дошкільних закладів з питань охорони праці та безпечного функціонування котелень в осінньо-зимовий період

   Головний державний інспектор  відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Кіровоградській області І. Бутенко взяла участь в семінар-нараді з питань дотримання законодавства з питань охорони праці  з керівниками загальноосвітніх та дошкільних закладів Кіровоградського району.

  Учасники заходу розглянули питання щодо здійснення державного нагляду за дотриманням законодавства з питань охорони праці, готовність закладів до осінньо-зимового періоду

.

   Фахівець Управління, наголосила що виконання вимог законодавчих та нормативних актів з охорони праці – є основним завданням щодо збереження життя та здоров’я людей.

   Незважаючи на зниження рівня  загального травматизму на підприємствах та в організаціях області, травматизм у соціально-культурній сфері залишається високим і становить близько 30%  від загальної кількості травмованих. Результати розслідування нещасних випадків свідчить, що більшість із них стається через психофізіологічні причини. Рекомендовано керівникам посилити контроль за станом охорони праці в закладах освіти. Вжити заходів по приведенню в належний стан будівель і споруд відповідно до правил охорони праці та пожежної безпеки, а також провести додаткові навчання та інструктажі з працівниками. Не допускати до роботи осіб, що не пройшли медичний огляд.

   Особливу увагу слід звернути на професійний добір операторів котелень, а також на технічний стан котельного обладнання.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)