Новий виток роз’яснювальної роботи з легалізації праці: виявлено з три десятки нелегальних працівників

6 та 7 травня начальник Управління Сергій Подорожний з інспекторами праці Оленою Хіміч, Оксаною Колпак, Євгенією Краєвською здійснили виїзд до смт. Олександрівки, Олександрійського та Знам'янського районів.

В одній із мереж магазинів встановлено використання чотирма фізичними особами – підприємцями незадекларованої праці біля тридяти осіб. Їм вручили направлення на проведення інспекційних відвідувань.

 За даними ГУ ДФС у Кіровоградській області протягом 6 та 7 травня від фізичних осіб – підприємців почали надходити повідомлення про працевлаштування працівників.

В той же час, по завершенню інспекційних відвідувань будуть вживатися заходи до притягнення об’єкта вiдвiдування та його посадових осiб до вiдповiдальностi за використання працi неоформлених працiвникiв, незалежно вiд факту усунення виявлених порушень у ходi iнспекцiйного вiдвiдування.

У травні на виконання окремого доручення Голови Держпраці від 18.04.2019 №78/4.1-19 плануються виїзди в усі райони області державних інспекторів праці під керівництвом начальника Управління Сергія Подорожного. Посадовці проведуть інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань легалізації найманої праці.

Нагадуємо що відповідно до ст. 265 Кодексу законів про працю України у разі фактичного допуску працiвника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), роботодавець несе відповідальність у тридцятикратному розмiрi мiнiмальної заробiтної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працiвника, щодо якого скоєно порушення.

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)