У ТМО «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області» обговорили проходження періодичних медичних оглядів

У Територіальному медичному об'єднанні «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області» за участю головного державного інспектора відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці в області Наталії Струтинської проведено семінар з нагоди Дня охорони праці. У заході взяли участь в.о. головного лікаря Олександр Ярошенко, служба охорони праці, керівники структурних підрозділів, водії, медичні працівники та інші працівники закладу.

 Наталія Струтинська проінформувала про загальні положення обов'язкових попередніх (під час прийому на роботу) і періодичні (протягом трудової діяльності) медичні огляди, які передбачені Наказом МОЗ № 246 від 21.05.2007 року «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій». 

Головний державний інспектор звернула увагу на загальні вимоги до проведення попереднього та періодичних медичних оглядів працівників - особливо дотримання строків проведення медоглядів, зазначених у плані-графіку, ознайомлення з умовами праці та наявності небезпечних і шкідливих виробничих факторів на робочому місці під розписку під час укладання трудового договору, а також щодо відсторонення від роботи працівників, в разі ухилення від проходження обов'язкового медичного огляду.

Присутніх ознайомлено з порядком проведення наркологічних, психіатричних оглядів та проведення психофізіологічної експертизи працівникам,  які виконують роботи підвищеної небезпеки та тих, що потребують професійного добору.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)