У Долинській філії ДП «Сантрейд» обговорені нагальні питання охорони та гігієни праці

До Всесвітнього дня безпеки та гігієни праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці» головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Кіровоградській області Володимир Кочура та головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Наталія Струтинська провели заходи з працівниками Долинська філія ДП «Сантрейд».

 Володимир Кочура наголосив на першочергових заходах із мінімізації ризиків під час трудової діяльності з урахуванням ризикоорієнтованого підходу до безпеки праці: небезпека, ризики, їх оцінка, впровадження відповідних заходів та контроль за їх виконанням.

Головний державний інспектор провів аналіз виробничого травматизму та зазначив причини нещасних випадків -  організаційні, технічні, психофізіологічні, відсутність контролю, незадовільний технічний стан засобів виробництва.

Наталія Струтинська звернула увагу на небезпечні та шкідливі виробничі фактори, під які підпадають працівники агропромислового комплексу. Це підвищене запилення робочої зони, підвищені рівні шуму, вібрації, роботи з пестицидами, мінеральними добривами, тривале знаходження у вимушеній позі, підвищена та знижена температура повітря на відкритих площадках та інші.

Головний державний інспектор акцентувала увагу на доцільності та важливості проходження попередніх та періодичних медичних оглядів  працівників у шкідливих та небезпечних умовах праці, метою яких є визначення стану здоров'я працівника та можливості виконання ним професійних обов'язків в умовах дії шкідливих та небезпечних факторів, своєчасного виявлення ранніх ознак гострих і хронічних професійних захворювань (отруєнь), проведення відповідних оздоровчих заходів. По завершенню заходу Наталія Струтинська надала інформаційний лист щодо організації гігієни праці під час застосування агрохімікатів в галузі агропромислового комплексу.    

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)