Фахівець Управління взяла участь у семінарі для спеціалістів з охорони праці медичних закладів області

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Ірина Бутенко взяла участь у роботі семінару з нагоди Дня охорони праці для спеціалістів та інженерів з охорони праці  медичних закладів області Департаменту охорони здоров’я Кіровоградської обласної державної адміністрації .

 Ірина Бутенко під час засідання розповіла, що День охорони праці 28 квітня є днем пам’яті. Цього дня 30 років тому американські та канадські працівники вшанували пам’ять колег, які померли внаслідок виробничих травм, професійних захворювань. Такі заходи стали традиційними у багатьох країнах.

Головний державний інспектор поінформувала присутніх про діяльність Міжнародної організації праці (МОП). Завдяки МОП ми змогли побачити міжнародний досвід в створенні превентивної системи управління охороною праці за допомогою системи оцінки управління ризиками, системи так званого попереджувального підходу, а не реагування на випадки, які вже сталися. Отже, курс держави  - на реформи в галузі охорони праці через визначення пріоритетності  життя та здоров’я працюючих під час трудової діяльності.

       Також поінформовано присутніх про рівень смертельного травматизму в країнах ЄС, Україні та Кіровоградській області. Ірина Бутенко зауважила, що однією з основних причин виробничих травм є ДТП. На сьогодні це один із домінуючих видів травматизму як водіїв, так і супутників інших професій – медичних працівників, провайдерів, відряджених.

  Отже, охорона здоров'я та охорона праці на робочому місці є головним пріоритетом законодавчих і виконавчих органів влади в ЄС. Правова основа ЄС в питаннях гігієни і охорони праці, вимагає перш за все охоплювати аналізом і оцінкою максимальну кількість ризиків на робочих місцях з наявністю мінімальної кількості законодавчих і нормативних актів.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)