Із слухачами навчально-методичного центру ПрАТ «Кіровоградобленерго» відбувся семінар щодо хорони праці на підприємствах енергетики

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Ігор Федоров провів зустріч з групою слухачів навчально-методичного центру, які є працівниками оперативно – виїзних бригад ПрАТ «Кіровоградобленерго» на тему: «Охорона праці на підприємствах енергетики. Безпечне використання засобів індивідуального захисту  та інструменту з ізольованими ручками при роботах в електроустановках до та вище 1000В» . Захід проведено до Дня охорони праці.

 Ігор Федоров вказав на причини та наслідки травмування працівників під час проведення робіт з обслуговування діючого електрообладнання до та вище1000 В.

Інспектор детально розглянув питання безпечного використання засобів індивідуального захисту при проведенні робіт з оперативного та технічного обслуговування в електроустановках до та вище 1000В. Визначено та проаналізовано загрози для працюючих, варіанти проведення відповідних профілактичних заходів щодо їх запобігання, визначено цілі і завдання щодо розв’язання проблем охорони праці на підприємстві.

Ігор Федоров спільно з слухачами та викладачами Навчально – методичного центру ПрАТ «Кіровоградобленерго» обговорив причини та фактори, які призводять до погіршення умов праці та електротравматизму працівників. Відповідальним особам та майстрам ОВБ вказано на необхідність додержання на підприємстві встановленого порядку безпечного використання засобів індивідуального та колективного захисту при роботах в електроустановках до та вище 1000 В., а також роз’яснено шляхи вдосконалення системи охорони праці на підприємстві.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)