Державний нагляд у сфері господарської діяльності: виклики та ризики для бізнесу

Спілка підприємців малого та середнього підприємництва області провела семінар у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті, в якому взяла участь начальник відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці в області Олена Хіміч.

 Тема семінару: Державний нагляд у сфері господарської діяльності: виклики та ризики для бізнесу.

У семінарі брали участь представники інших контролюючих органів та органів виконавчої влади – Державної регуляторної служби, Державної фіскальної служби. Пенсійного фонду, Державної виконавчої служби, Держпродспоживслужби та інші.

Олена Хіміч роз’яснила представникам малого та середнього бізнесу підстави для проведення заходів контролю з питань законодавства про працю та відповідальність за порушення законодавства про працю.

Так, відповідно до п. 5 Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого Постановою КМУ від 26.04.2017 №295 передбачені всі підставі, при наявності яких може бути проведений захід контролю у суб’єкта господарювання.

Підприємцям було нагадано про штрафи, які накладає керівник Управління Держпраці у Кіровоградській області відповідно до вимог ст. 265 Кодексу законів про працю України.

Жваве обговорення викликало питання незадекларованої праці, підстави контролю, розмір штрафів. Підприємців цікавили деталі проведення заходів контролю з питань оформлення трудових відносин та щодо ефективного дотримання законодавства про працю.

 

.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)