У ТОВ «Прогрес 2010» проведено семінар - нараду щодо виконання організаційних та технічних заходів безпеки при роботах в електроустановках до і вище 1000 В

Учасників заходу ознайомлено з правами і обов’язками працівників, а також з пільгами та компенсаціями згідно з Законом України «Про охорону праці», Порядком розслідування та веденням обліку нещасних випадків, «Правилами безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та «Правилами улаштування електроустановок».

 Головний  державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці  у Кіровоградській області Павло Третяк звернув увагу на  вимоги організаційних та  технічних заходів при виконанні робіт в електроустановках. Роз’яснив порядок оформлення наряду допуску,  проведення інструктажу перед початком роботи.

Обговорено порядок відключення електроустановок, прийняття заходів помилкової подачі напруги, вивішування плакатів, накладання переносних заземлень, використання засобів захисту.

Проаналізовано приклади нещасних випадків, які виникали на виробництві з працівниками ПАТ «Кіровоградобленрго» (Маловисківський РЕМ), ВАТ «Гідросила» тощо.

Під час семінару присутнім було презентовано затверджений Урядом бренд «Ukraina NOW», який асоціюється в свідомості людей з нашою державою.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)