Посадові особи Управління звернули увагу на процес роботи проточних газових водонагрівачів, опалювальних котлів та печей

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Кіровоградській області Галина Спіріна та заступник начальника цього відділу Тетяна Петрова провели семінар з представниками квартирно-експлуатаційного відділу м. Кропивницького з питань запобігання виробничого травматизму, створення належних умов праці, а також обставин та причин виникнення аварій, пов’язаних з використанням газу в побуті.

 Присутнім наголошено на необхідності проходження планового медичного огляду, проведенні позапланових інструктажів з питань охорони праці, наявність необхідного спецодягу, спецвзуття і ЗІЗ, проведенні  спеціального навчання з охорони праці.  Обговорено виконання у встановленому порядку організаційних та технічних заходів безпеки.

Посадові особи Управління звернули увагу присутніх на те, що в процесі роботи проточних газових водонагрівачів, опалювальних котлів та печей виділяється значна кількість продуктів згоряння, повинні обов’язково відводитися у відокремлені димові канали. Відсутність тяги в димових каналах призводить до неповного згоряння газу й виділення чадного газу. Ці роботи виконують спеціалізовані організації результати обстеження оформляються актом встановленої форми.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)