У СТОВ «Степ-Агро» розглянуто організацію періодичних медичних оглядів працівників певних категорій та заходи безпеки під час весняно-польових робіт

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці в області Наталія Струтинська провела заходи з метою організації періодичних медичних оглядів працівників певних категорій, виконання рекомендацій Заключного акта за результатами періодичного медичного огляду, профілактики професійних захворювань у СТОВ «Степ-Агро».

 Розглянуті небезпечні та шкідливі виробничі фактори під які підпадають працівники агропромислового комплексу – підвищене запилення робочої зони, підвищені рівні шуму, вібрації, роботи з пестицидами, мінеральними добривами, тривале знаходження у вимушеній позиції, підвищена та знижена температура повітря на відкритих площадках тощо.

  Особливу увагу відповідальних осіб звернуто на організацію гігієни праці під час застосування пестицидів та агрохімікатів  в агропромисловому комплексі. У зоні роботи з пестицидами повинні бути обладнані місця для відпочинку, споживання їжі, обладнані бачками з питною водою, умовами для миття рук та медичною аптечкою. Таке місце повинно бути розташоване не ближче 200 метрів від робочої зони.

Акцентована увага на тривалість виконання робіт з пестицидами, які категорії допускаються до виконання таких робіт,  видачу, застосування, зберігання засобів індивідуального захисту, порядок їх зняття та оброблення після використання в роботі.   

По завершенню заходу, зі службою охорони праці проведено семінар-нараду із запобігання виникненню професійних захворювань, розроблення заходів, спрямованих на усунення небезпечних та шкідливих для здоров'я виробничих факторів (або мінімізації його впливу на здоров'я працюючих). По завершенню заходу надані інформаційні листи для використання в роботі.  

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Віктор Куліш  звернув увагу служби охорони праці на безпеку під час проведення весняно-польових робіт. Провів аналіз виробничого травматизму за 2017-2018 років.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)