Навчалися безпечній експлуатації обладнання

Посадовими особами Управління Держпраці у Кіровоградській області проведено семінар з працівниками КП «Теплоенергетик» щодо дотримання  правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тискомта вимог технічногорегламентубезпеки обладнання, що працює під тиском.

 Під час зазначеного заходу головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Сергій Атамась  роз’яснив  вимоги до ремонту складових частин  обладнання, що працює під тиском. Акцентував увагу на водно-хімічному режиму котлів, який повинен забезпечувати роботу котла та живильного тракту без пошкоджень їх елементів унаслідок відкладення накипу і шламу, підвищення відносної лужності котлової води до небезпечних границь або внаслідок корозії металу. Наголосив на своєчасну  перевірку справності  роботи манометрів, запобіжних клапанів, покажчиків рівня води і живильних пристроїв. Розповів  про заборону експлуатації обладнання під тиском під час його ремонту.

Головний державний інспектор відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Станіслав Сітнік проінформував присутніх про  вимоги  до безпеки, проектування,   виготовлення, оцінки   відповідності, маркування  та введення в обіг обладнання, що працює під тиском, а також про порядок нагляду за дотриманням зазначених вимог.

Довідково.

Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тискомзатверджені наказом Міністерства соціальної політики Україні від 05.03.2018 № 333

Технічнийрегламентбезпеки обладнання, що працює під тиском затверджений постановою КМУ від 19.01 2011 №35

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)