У «Центральноукраїнському професійному будівельному ліцеї» обговорено комплекс заходів щодо запобігання виробничому травматизму

У Державному навчальному закладі професійно-технічної освіти «Центральноукраїнському професійному будівельному ліцеї» проведено семінар - нараду щодо дотримання безпеки праці при виконанні робіт з пересувними і переносними електроустановками та формування у дітей розуміння критеріїв рівня небезпеки, яку несе електрострум.

У взяли участь посадові особи та учні навчального закладу. Учасників заходу ознайомлено з науковими дослідами дії електричного струму на людину, з його пороговими значеннями та безпечними величинами напруг, критеріями, які впливають на опір людини.

Розглянуто питання напруги кроку та шляхи звільнення від дії електричного струму і надання першої медичної допомоги. Проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт з пересувними і переносними електроустановками, звернуто увагу на потрапляння під напругу в побуті.

Головний  державний  інспектор  відділу нагляду в машинобудуванні  та  енергетиці  Управління Держпраці у Кіровоградській області  Павло Третяк  розкрив тему дотримання безпеки праці при виконанні робіт з пересувними та переносними електроустановками. Особливу увагу звернув на вимоги «Правил» при виконанні електрозварювальних робіт та використання електроінструменту, проведення інструктажу перед початком роботи. Загострено питання про використання засобів захисту, їх зберігання та періодичні огляди проведення електротехнічних та механічних випробовувань, підготовку робочого місця перед початком роботи нагляду під час виконання робіт, проведення навчання та перевірки знань з присвоєнням відповідної групи з електробезпеки. Звернуто увагу на оформлення та ведення журналу обліку, перевірки та випробовування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників.   

Під час семінару присутнім було презентовано затверджений Урядом бренд «Ukraina NOW», який асоціюється в свідомості людей з нашою державою. З англійської «Ukraina NOW» перекладається як «Україна ЗАРАЗ».

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)