Головний державний інспектор звернув увагу на першочергові заходи безпечного проведення весняно-польових робіт

Головним державним інспектором Управління Держпраці у Кіровоградській області Геннадієм Сасовим проведено нараду за участю керівників структурних підрозділів, інженерно-технічних працівників ТОВ «Богданівка», що в Бобринецькому районі, на тему: «Дотримання вимог безпеки праці під час проведення комплексу весняно-польових робіт, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань».

 Під час заходу акцентовано увагу на дотриманні вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки під час проведення робіт відповідно до вимог нових НПАОП 01.0-1.02-18 «Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві ».    

Окрему увагу фахівець звернув на першочергові заходи безпечного проведення весняно-польових робіт:

?  Перед початком посівної скласти технологічну карту робіт,  до якої включити усі аспекти виробничих операцій, у тому числі і по охороні праці.

?  Проведення  інструктажів з охорони праці на робочих місцях з   працівниками, проходження медогляду, перевірка  знань працівників (особливо механізаторів) щодо дотримання правил безпечного виконання робіт.

?  Перевірка відповідності машин та обладнання вимогам правил з охорони праці, пожежної безпеки, дорожнього руху та електробезпеки.

?  Рух та розміщення  машин, агрегатів,   транспортних засобів на полях проводити виключно згідно з розробленими технологічними картами.

?  Організація в польових умовах пунктів харчування працівників, можливість надання за необхідністю медичної допомоги.

?  Забезпечення  працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту.

Геннадій Сасов презентував присутнім бренд  UkraineNow ("Україна зараз").

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)