Проведено роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання, які надають послуги з пасажирських перевезень

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області у лютому 2019 року спільного з працівниками Укртрансбезпеки та Національної поліції в області проведено моніторинг з питань додержання законодавства про працю у м. Кропивницькому у суб’єктів господарювання, які надають послуги з пасажирських перевезень.

 Керівникам та працівникам товариств роз’яснено вимоги ст. 21, 24 КЗпП України щодо укладення трудових договорів. Використання найманої праці без оформлення трудових відносин призводить до позбавлення громадянина права на працю, на відпочинок, на матеріальне забезпечення в порядку соціального страхування в старості, а також у разі хвороби, повної або часткової втрати працездатності. Неоформлення трудових відносин позбавляє найманого працівника права вимагати від роботодавця належних умов праці, оплати праці на рівні не нижчому ніж встановлено державою.

Також роботодавцям наголошено, що за порушення вищезазначених статей сума штрафної санкції складає у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)