Превентивний захід у ФГ Центр Добровеличківського району

12 лютого  поточного року   головний державний інспектор  відділу нагляду в АПК та СКС Віктор Куліш провів превентивний захід у ФГ Центр Добровеличківського району.

В проведені заходу взяли участь керівники структурних підрозділів господарства. Головний державний інспектор акцентував увагу на   посиленні контролю за станом охорони праці та трудовою дисципліною напередодні весняно-польових робіт, забезпеченні дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, також чіткому визначенні функцій, обов’язків, відповідальності інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту, обслуговування сільськогосподарських машин, механізмів та устаткування з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці. та посилені контролю за. 

Під час зустрічі опрацювали питання організації і проведення  медичних оглядів працівників певних категорій, проведення навчання з питань охорони праці для посадових осіб та працівників підприємства, забезпечення відповідно до норм видачу спецодягу, засобів індивідуального захисту, мийних та знешкоджуючих засобів для працівників.

 Особоливу увагу акцентовано на вимогах нових нормативно-правових актів:

 Правила охорони праці для працівників, зайнятих на роботах зі зберігання та переробки зерна,  затверджені наказом Міністерства соціальної політики України від 20.09.2017  № 1504, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23 жовтня 2017 р. за № 1288/31156;

Правила охорони праці у сільськогосподарському виробництві, затверджені наказом Мінсоцполітики  від  29.08.2018  №1240, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 21.09.2018 р. за №1090/32542;

 Мінімальні вимоги безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці, затверджених наказом Мінсоцполітики від 29.11.2018 №?1804. Робота в цьому напрямку серед суб’єктів галузей агропромислового комплексу області продовжується.   

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)