Відбулась консультативно-роз'яснювальна зустріч з працівниками Долинської філії ДП «Сантрейд»

За ініціативою директора Долинської філії ДП «Сантрейд»  Володимира  Апілат,  проведено для працівників двох виробничих дільниць підприємства консультативно-роз'яснювальне  навчання на тему: «Гігієна праці. Медичні огляди. Профілактика професійних отруєнь і захворювань».

 

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Наталія Струтинська ознайомила присутніх з вимогами  Наказу № 246 від 21.05.2007 «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій».   

Особливу увагу було акцентовано на загальних положеннях обов'язкових попередніх (під час прийому на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядах, на дотриманні строків проведення медичних оглядів, зазначених у плані-графіку, ознайомленні          з умовами праці  про наявність на  робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів під розписку під час укладання трудового договору.

Розглянуті небезпечні та шкідливі виробничі фактори під які підпадають працівники агропромислового комплексу – це підвищене запилення робочої зони, підвищені рівні шуму, вібрації, роботи з пестицидами, мінеральними добривами,  тривале знаходження у вимушеній позі, підвищена та знижена температура повітря на відкритих площадках та інші.

Зазначено, що на роботах зі шкідливими та небезпечними умова праці, а також роботах, що пов'язані із забрудненням, або тих, що здійснюються в несприятливих метеорологічних умовах, працівникам видаються безоплатно спеціальний одяг, спеціальне взуття та інші ЗІЗ за встановленими нормами, які для роботодавця є обов'язковим мінімумом безоплатної видачі ЗІЗ,    з визначенням захисних властивостей ЗІЗ та строків їх експлуатації, відповідно до Мінімальних вимог безпеки і охорони здоров'я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці, затверджених Наказом Міністерства соціальної політики України від 29.11.2018 № 1804.  

По завершенню консультативного заходу, зі службою охорони праці проведено семінар-нараду по запобіганню виникненню професійних захворювань, розробленню заходів спрямованих на усунення небезпечних та шкідливих для здоров'я виробничих факторів (або мінімізації його впливу на здоров'я працюючих). По завершенню заходу надані інформаційні листи для використання в роботі.  

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)