«Безпека праці батьків - щасливе майбутнє дітей»

За  ініціативою Управління Держпраці у Кіровоградській області  у КОМУНАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ "ПАВЛІВСЬКЕ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНЕ ОБ'ЄДНАННЯ "ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ-ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД" СВІТЛОВОДСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ  проведено відкритий урок   на тему «Безпека праці  батьків –  щасливе майбутнє дітей» з учнями старших класів в рамках заходів з нагоди проведення обласного Конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

 

В заході  взяли  участь: головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Шумейко, страховий експерт  з охорони праці  Світловодського відділення УВД ФССУ у Кіровоградській області Сергій Якименко, заступник директора  навчального закладу  з науково – методичної роботи  Анна Тодосієнко

У формі діалогу з учнями, Анатолій Шумейко звернув увагу дітей на основні складові, які забезпечують охорону праці на робочих місцях. Контроль державою роботодавців в створенні безпечних умов праці, проходження навчання та інструктажів працівників, наявність спецодягу та засобів індивідуального захисту, особисту відповідальність та трудову дисципліну. 

Про нещасні випадки та професійні захворювання на виробництві, як їх можна уникнути, дотримуючись правил техніки безпеки, розповів Сергій Якименко.  Спеціаліст звернув увагу школярів на те, що і в побуті нанести травму може будь-який предмет, навіть створений для нашої зручності, наприклад, шнур для комп’ютера чи скляний посуд.

Доповідачі  сконцентрували  увагу  учнів  на  важливості даної теми  у повсякденному житті та  у майбутній  професійній  діяльності.  Наголосили на необхідності замислитись,  що  кожен несе відповідальність за збереження життя і  здоров’я ,  як свого, так і тих, хто працює чи навчається поруч.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)