28 серпня 2015 року в приміщенні Світловодського міськвиконкому відбулася нарада «Організація безпечної експлуатації ліфтів та охорони праці на комунальних підприємствах міста»

     Нараду з ініціативи  управління Держпраці у Кіровоградській області було організовано начальником  управління житлово-комунального господарства Світловодської міської ради  Самоляком  В.А., за участю головного державного інспектора управління  Держпраці у Кіровоградській області Шумейко А.М. та заступника начальника – головного страхового експерта з охорони праці відділення ВД ФССНВ в Олександрійському районі  Якименка  С.С. На ній були присутні -  директор підприємства «Олександріяліфт» Тримбач А.С., технічний директор цього підприємства Окунєв С.О, керівники та посадові особи  комунальних підприємств міста Світловодська:  КП «Житлосвіт 2012», ТОВ «Сервіспромексперт», КП «Житлосервіс 2012», СМКП «Комбінат комунальних підприємств»,  ТОВ «Господарник», КП «Добробут», ТОВ «Комфорт». 

    Головний державний інспектор управління  Держпраці  у Кіровоградській області Шумейко А.М. зупинився на  питаннях організації безпечної експлуатації ліфтів. Навів приклади  аварій,  які траплялися при експлуатації ліфтів, особливу увагу звернув на причини аварій та на заходи щодо  зменшення ризику виникнення аварійних  та надзвичайних  ситуацій. Підкреслив, що в цьому році, незважаючи на складну економічну ситуацію в місті, проведено технічні огляди і експертні обстеження 11 ліфтів і на даний час в житлових будинках міста працюють усі наявні ліфти. В той же час до кінця року необхідно провести експертне обстеження, позачергові технічні огляди та ремонти ще 15 ліфтів. Є питання і до підприємств, на балансі яких знаходяться ліфти, щодо призначення  відповідальних працівників за організацію експлуатації ліфтів, контролю за станом ліфтів, проведенням ремонтних робіт, отримання відповідних дозволів тощо.

    Директор  ПП  «Олександріяліфт» Тримбач  А.С.     розповів про стан ліфтів, які експлуатуються в житлових будинках міста. Підкресливши,  що незважаючи на постійний брак коштів, підприємством проводиться постійна робота направлена на те, щоб ліфти знаходилися у справному стані відповідно до вимог нормативних документів.    

   В.о.  директора ТОВ «Господарник» Громов М.В. подякував керівництву УЖКГ  за  проведену роботу по виділенню коштів на ремонти ліфтів, які  довгий час не працювали.

   Заступник начальника – головний страховий експерт з охорони праці відділення ВД ФССНВ в Олександрійському районі  Якименко С.С. зупинився на стані охорони праці на комунальних підприємствах міста, травматизму в місті і районі, на причинах нещасних випадків. Навів приклади типових порушень, які приводять до виробничих травм. Надав рекомендації щодо впровадження СУОП на підприємствах.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)