Інформаційно-консультативна зустріч із студентами коледжу

8  лютого 2019 року  головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Володимир Євтушенко за ініціативи керівництва Світловодського політехнічного коледжу Центральноукраїнського національного технічного університету провів інформаційно-консультативну зустріч із студентами третього та четвертого курсу, які навчаються за спеціальністю «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».  Молодший спеціаліст даної спеціальності може займати первинні посади: майстер дільниці, майстер з ремонту, майстер зміни, енергетик дільниці, електрик цеху, електрик дільниці, технік-конструктор (електротехніка), технік-технолог  (електротехніка), технік із сигналізації, електрослюсар з ремонту електричних машин, контролер електромонтажних робіт та інші.

 

 Слухачам доведено, що професія, за якою слухачі здобувають освіту, на даний час затребувана в Україні. Але щоб отримати відповідну кваліфікацію необхідно знати не тільки вимоги чинних нормативно-правових документів з охорони праці («Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів», «Правила експлуатації електрозахисних засобів», «Правила охорони праці на висоті», «Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями» та інших), а також чинні документи з технічної експлуатації електроустановок, як споживачів, так і Мінпаливенерго, які  встановлюють основні організаційні й технічні вимоги до експлуатації електроустановок та електрообладнання («Правила технічної експлуатації електроустановок споживачів, Правила улаштування електроустановок»,  «Технічна експлуатація електричних станцій і мереж. Правила» та інших).

Також була надана інформація про стан виробничого травматизму у регіоні за попередні роки, наведені приклади, вказані основні причини, які привели до нещасних випадків.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)