Під час семінару у ПП «Альянс Маркет» розглянуто безпечне використання засобів індивідуального захисту при роботах в електроустановках до та вище 1000В

Головним державним інспектором відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Ігорем Федоровим проведено семінар з працівниками ПП «Альянс Маркет» на тему: «Безпечне використання засобів індивідуального захисту при роботах в електроустановках до та вище 1000В».

 В ході зустрічі спільно з інженером з охорони праці підприємства Ольгою Кочубей, головним енергетиком Володимиром Волковим та іншими працівниками проведено огляд безпечного стану  електрообладнання, засобів захисту, виробничих цехів та побутових приміщень.

Встановлено, що своєчасно проведено профілактичні ремонти та технічне обслуговування, на сьогодні працівники підприємства повністю забезпечені засобами індивідуального та колективного захисту. Підприємство отримало дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, працівники пройшли професійний добір, психофізіологічну експертизу навчання та атестацію і їм присвоєні відповідні групи з питань електробезпеки.

Під час семінару детально розглянуто питання безпечного використання засобів індивідуального захисту при проведенні випробувань та вимірювань підвищеною напругою вище 1000В. Роз’яснено зміст статті 8 Закону України «Про охорону праці» (забезпечення працівників спецодягом, іншими засобами індивідуального захисту, мийними та знешкоджувальними засобами) і статті 10 (охорона праці жінок).

 

Довідка.

Підприємство ПП «Альянс Маркет» має на балансі і виконує роботи  з обсуговування та експлуатації електроустановок до та вище 1000В. Роботи виконуються згідно дозволу на роботи підвищеної небезпеки, а також відповідної ліцензії.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)