У ПП «Сервісклуб» проведено інформаційно-роз’яснювальний захід щодо вимог безпеки до обладнання, що працює під тиском

Заступник начальника відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці в області  Станіслав Сітнік під час заходу зупинився на вимогах Технічного регламенту безпеки обладнання, що працює під тиском для виробників, уповноважених осіб та постачальників.

 Станіслав Сітнік наголосив, що  вимоги поширюються на окремі складальні  одиниці, якщо вони є джерелом небезпеки.

Про  вимоги правил охорони під час експлуатації обладнання, що працює під тиском поінформував головний державний інспектор Управління  Сергій Атамась. Фахівець звернув увагу на те, що зазначені правила поширюються на суб’єктів господарювання, незалежно від форм власності та організаційно-правових форм, які займаються монтажем, демонтажем, експлуатацією (використання за призначенням, технічне обслуговування, ремонт), модифікацією (реконструкція чи модернізація), перевіркою технічного стану (технічний огляд, експертне обстеження) обладнання, що працює під тиском, вищим 0,5 бар.

Також присутні були  проінформовані про проведення  конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей», в організації якого задіяні посадові особи Управління.

Обговорено питання взаємодії розповсюджувачів нехарчової продукції з Управлінням Держпраці в області з питань недопущення на ринок  котлів, які не відповідають вимогам безпеки. 

 

Довідково.

Набрання чинності Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском відбулось 25.05.2018. 

В наказі Міністерства соціальної політики України від 05.03.2018 №333 визначені такими, що втратили чинність:

 наказ Комітету по нагляду за охороною праці України Міністерства праці та соціальної політики України від 08 вересня 1998 року № 177  «Про затвердження Правил будови і безпечної експлуатації трубопроводів пари та гарячої води», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 07 жовтня 1998 року за № 636/3076;

наказ Міністерства праці та соціальної політики України від 06 березня 2002 року № 131«Про внесення змін до державних нормативно-правових актів про охорону праці», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 27 березня 2002 року за № 306/6594;

 наказ Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 01 жовтня 2007 року № 231 «Про затвердження Змін до Правил будови і безпечної експлуатації деяких об’єктів», зареєстрований у Міністерстві юстиції України від 18 жовтня 2007 року за № 1189/14456.

 Визначено такими, що не застосовуються на території України, Правила устройства и безопасной эксплуатации паровых и водогрейных котлов, затверджені Державним комітетом СРСР з нагляду за безпечним веденням робіт у промисловості та гірничого нагляду 30 серпня 1966 року.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)