У ТОВ «Плайтех» відбувся семінар щодо організації безпечної експлуатації електроустановок та правильного застосування електрозахисних засобів

4 січняголовний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Володимир Євтушенко провів на ТОВ «Плайтех» інформаційно-консультативний захід щодо організації безпечної експлуатації електроустановок та правильного застосування електрозахисних засобів.

  Після огляду електроустановок та засобів захисту разом з головним енергетиком підприємства Сергієм Печеним (особою, відповідальною за електрогосподарство) державний інспектор надав спеціалістам інформацію про стан виробничого травматизму у регіоні та вказав основні причини, які призвели до нещасних випадків. Обговорено питання про більш якісний огляд електроустановок та електрозахисних засобів електротехнічним персоналом під час здачі та приймання зміни.

Державний інспектор також загострив увагу присутніх на дотриманні НПАОП 40.1-1.21-98 “Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів”,  НПАОП 40.1-1.07-01 “Правил експлуатації електрозахисних засобів” та інструкцій з охорони праці щодо безпечного виконання робіт. Зупинився на організаційних та технічних заходах, якими досягається безпека робіт в електроустановках, своєчасному проведенні опосвідчення стану безпеки електроустановок, забезпеченні фахівцями служби охорони праці контролю за безпечною експлуатацією електроустановок.  Проаналізовано найбільш характерні помилки, що допускаються при виконанні цих Правил.

    Учасників заходу також проінформовано про затвердження наказом Управління Держпраці у Кіровоградській області від 04 грудня 2018 року № 1795 Положення про VIІІ обласний Конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

           

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)