Управління Держпраці акцентує увагу на дотриманні правил безпеки під час експлуатації пасажирських ліфтів

У зв’язку з тим, що у місті Сумах 2 січня в результаті користування пасажирським ліфтом загинула двомісячна дитина, Управлінням Держпраці у Кіровоградській області посилено роз’яснювальну роботу з організаціями, що займаються обслуговуванням та ремонтом ліфтів у м. Кропивницькому та області.

 Так, головні державні інспектори відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Сергій Бабенко та Сергій Атамась провели семінар-нараду з працівниками ПП «Кіровоградська ліфтова компанія» та КП «ПВК Геркон». Державні інспектори зупинилися на організації безпечної експлуатації ліфтів у житловому фонді всіх форм власності, проаналізували причини аварій, які сталися  у ліфтовому господарстві та обговорили заходи щодо зменшення ризику виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій.

Державні інспектори підкреслили, що у 2019 році, незважаючи на непросту економічну ситуацію, планується провести технічні огляди та експертні обстеження 23 ліфтів. На даний час в житлових будинках міста працюють усі наявні ліфти, але є питання до власників ОСББ, на балансі яких знаходяться пасажирські ліфти, щодо призначення відповідальних працівників за безпечну експлуатацію ліфтів, проведення первинних та позачергових технічних оглядів, експертних обстежень після закінчення граничного строку експлуатації та отримання відповідних дозволів на експлуатацію ліфтів.

 Керівники підприємств Олег Слінченко (КП «ПВК Геркон») та Андрій Слінченко (ПП «Кіровоградська ліфтова компанія») поінформували про стан ліфтів, які експлуатуються у житловому фонді міста та області. Так, незважаючи на брак коштів, підприємства постійно проводять роботу, направлену на те, щоб ліфти знаходилися у технічно справному стані, своєчасні технічні огляди та експертні обстеження відповідно до вимог чинного законодавства .                                                                                                                                                                                                      

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)