Щодо безпечного ведення робіт на висоті організовано нараду з представниками будівельно-монтажних організацій

На виконання окремого доручення Голови Держпраці Романа Чернеги посадові особи відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці в області провели семінар-нараду щодо додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, попередження нещасних випадків при виконанні робіт на висоті з представниками будівельно-монтажних організацій, що здійснюють ремонт та чищення димових та вентиляційних каналів, ЖЕКів, ОКВП «Дніпро-Кіровоград», ВАТ «Кіровоградгаз», управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

 Перший заступник начальника Управління Віталій Заніздра звернув увагу присутніх на обов’язкове виконання організаційно – технічних заходів з метою попередження травматизму під час робіт на висоті при обслуговуванні димових вентиляційних каналів, у котлованах та траншеях. Віталій Заніздра провів аналіз причин настання нещасних випадків, які сталися на підприємствах, що виконують роботи підвищеної небезпеки, зокрема, роботи на висоті понад 1,3 метра. Посадовець привів приклади смертельних нещасних випадків, які мали місце під час проведення даних робіт, а також зауважив, що людина, яка піднімається на висоту, повинна бути забезпечена всіма засобами захисту, поясами кріплення, газоаналізатором тощо.

Про необхідність проходження періодичного медичного огляду і важливість психофізіологічної експертизи, а також про порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки доповіла начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Галина Спіріна. Заступник начальника зазначеного відділу Тетяна Петрова висвітлила питання про вимоги нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт на висоті.

Заступник начальника відділу організації державного  та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Станіслав Сітнік навів приклади нещасних випадків, що сталися на виробництві у зв’язку із використанням неякісної нехарчової продукції, а також презентував присутнім єдиний бренд «UkraineNow»  ("Україна зараз").

Директор підприємства ПП «Молнія» Володимир Сліпенко висвітлив питання стану охорони праці та попередження виробничого травматизму при виконанні робіт на висоті на даному підприємстві.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)