Нові вимоги до безпеки на підприємствах цукрової галузі

Наказом Мінсоцполітики від 05.10.2018 № 1467затверджено нові Правила охорони праці для працівників, зайнятих на цукровому виробництві, яківстановлюють вимоги безпеки до робіт як для роботодавців, так і для працівників та визначають, як безпечно експлуатувати виробниче устаткування, здійснювати технологічні процеси й окремі види робіт, зберігати матеріали, тару, сировину, готову продукцію тощо.

 Норми  поширюються на всіх суб’єктів господарювання, незалежно від форм власності й організаційно-правової форми, які виробляють цукор та використовують найману працю.

Згідно з новими вимогами роботодавець зобов’язаний:

  • вести журнал реєстрації нарядів-допусків на проведення робіт із підвищеною небезпекою;
  • скласти і затвердити переліки робіт, які виконують на підприємстві за нарядами-допусками;
  • оформлювати та видавати наряд-допуск на виконання робіт із підвищеною небезпекою;
  • забезпечити пріоритет життя і здоров’я працівників, для чого дотримуватися законодавства щодо створення належних, безпечних і здорових умов праці;
  • забезпечити виконання необхідних профілактичних заходів;
  • одержати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки відповідно до Закону «Про охорону праці».

Також вищезазначеним наказом скасовано Правила техніки безпеки і виробничої санітарії в цукровій промисловості, затверджені постановою Президії ЦК Профспілки робітників харчової промисловості від 30.04.1972 (протокол № 4) та Міністерством харчової промисловості СРСР від 19.09.1972.    

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)