Проведено перевірку знань керівників та спеціалістів з охорони праці

Комісією Управління Держпраці у Кіровоградській проведено перевірку знань з питань охорони праці працівників підприємств, установ та організацій після проходження ними навчання на базі ПП «Кіровоградський регіональний учбовий центр».

 Участь у заході взяли 47 керівників та спеціалістів з охорони праці суб’єктів господарювання області, зокрема ВАТ «Новомиргородський елеватор», ПАТ «РАДІЙ», КЗ «Кіровоградська обласна станція переливання крові», Кіровоградський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та інші.

Перед початком виступу посадовими особами відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг було наголошено на питаннях законодавства про охорону праці, промислову безпеку та загальну безпечність нехарчової продукції.

У вступному слові начальник відділу організації державного  та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Ольга Середа ознайомила слухачів з процедурою надання адміністративних послуг, видачі документів дозвільного характеру, зокрема дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

Акцентовано увагу на порядок набуття права на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Ольга Середа проінформувала присутніх про види нехарчової продукції, віднесеної до сфери відповідальності Держпраці як органу державного ринкового нагляду.

Наголосила на важливості питань реалізації захисту прав людини, підвищення рівня правової культури та повідомила про проведення в 2018 році Всеукраїнського тижня права.

Головний державний інспектор зазначеного відділу Галина Чариєва презентувала єдиний бренд Ukraine Now («Україна зараз»), створений з метою популярізації держави у світі.

Фахівець звернула увагу на проведення VIIІ обласного Конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очими дітей», який стартував 4 грудня поточного року та запросила всіх бажаючих взяти участь у цьому конкурсі.

Наприкінці семінару посадовими особами Управління  надано ґрунтовні відповіді на питання присутніх  та роздано інформаційні матеріали з питань діяльності відділу.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)