Фахівці Управління беруть активну участь у Всеукраїнській акції «Тиждень права»

Фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області в рамках «Всеукраїнського тижня права» проводять роз’яснювальну роботу під час превентивних заходів.

 Зокрема,посадовцями сектору гірничого нагляду під час розгляду планів розвитку гірничих робіт надавались роз`яснення та проводились бесіди з роботодавцями та посадовими особами підприємств щодо питань реалізації захисту прав працівників в контексті Конституції  України, Кодексу  Законів  про Працю, інших нормативно-правових актів та його практичне застосування.

Зроблено наголос на тому, що кожен працівник має можливість відстоювати свої трудові права, звертаючись за підтримкою до територіальних управлінь Державної служби України з питань праці, адже право на працю та інші трудові права є таким же природнім, властивим людині нашого часу, як і право на життя.

Серед підприємств з  працівникам яких проводились бесіди з питань реалізації захисту прав людини, підвищення рівня правової культури є ТОВ «Сонек», ТОВ «Спецремонт», ТОВ «Ноксен», ТОВ «Горіхівський кар’єр», ТОВ «Єврощебінь», ПАТ «Кіровоградське рудоуправління»,                       ПАТ «Гайворонський спецкар'єр», ПАТ «Капустянський граніт»,               ПАТ «Заваллівський графітовий комбінат».

 

Довідка.

Всеукраїнську акцію «Тиждень права» започатковано у 2008 році з нагоди 60-ї річниці проголошення Генеральною Асамблеєю Організа?ції Об'є?днаних На?цій у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Україна – як демократична, соціальна, правова держава Основним Законом визначила, що людина, її життя, здоров'я і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Права і свободи людини та їх гарантії  визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)