Працівникам м’ясокомбінату «Ятрань» роз’яснено законодавство про ринковий нагляд

Посадовими особами Управління Держпраці у Кіровоградській області проведено семінар-нараду у товаристві з додатковою відповідальністю  «М’ясокомбінат «Ятрань» на тему: «Законодавство про ринковий нагляд. Вимоги технічних регламентів до нехарчової продукції, віднесеної до сфери відповідальності Держпраці».

 У зв’язку з тим, що в товаристві приділяється значна увага недопущенню використання та експлуатації  нехарчової продукції, яка не відповідає вимогам технічних регламентів, даний семінар став важливим та актуальним заходом для працівників.

Управління проводить подібні заходи для виявлення небезпечної нехарчової продукції, яка при використанні становить загрозу користувачам.

Посадовим особам, які зайняті забезпеченням робітників товариства засобами індивідуального захисту, наголошено на оформленні документів, що повинні надаватися виробниками та розповсюджувачами, в тому числі:

-         інструкція з експлуатації, збереження, очищення, обслуговування та дезінфекції засобу захисту

-         Декларація про відповідність вимогам Технічного регламенту

-         На продукції повинно бути маркування відповідно до постанови КМУ від 30.12.2015 № 1184 “Про затвердження форми, опису знака відповідності технічним регламентам, правил та умов його нанесення“

         Невідповідність ЗІЗ встановленим вимогам  є порушенням   п. 1.11 Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України 19.12.2013 № 966, в якому зазначено, що  засоби індивідуального захисту  повинні відповідати вимогам Технічного регламенту засобів індивідуального захисту, затвердженого постановою КМУ від  27.08.2008 № 76

Також посадовим особам товариства докладно роз’яснені вимоги технічного регламенту обладнання, що працює під тиском.

Акцентовано увагу на посудини, що працюють під тиском надлишковим відносно атмосферного більше ніж на 0,5 бара, балони для заповненням газом, вогнегасники тощо.

Подібні зустрічі вже стали традиційними на  підприємствах області.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)