Фахівці Управління надали роз’яснення під час наради у з питань безпечного виконання робіт на висоті

Начальник відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці в області Лариса Салтан та головні державні інспектори відділу Сергій Бабенко і Наталя Новікова надали роз’яснення  під час наради у з  питань  безпечного  виконання  робіт  на  висоті, що відбулась у ПАТ «НВП «Радій».

 У заході взяли участь майстри виробничих дільниць, інженерно-технічні працівники, виконроби, ремонтний та обслуговувальний персонал, працівники та посадові особи інших підприємств, установ та організацій, зокрема, ПАТ «НВП «Радій», ТОВ «Будівельно-промислова компанія, «Будресурс-ВГ», ПП «Проф-Буд Тех», ТОВ «Інкопмаркбудсервіс».

Так, роботи на висоті відносяться до робіт з підвищеною небезпекою і їх виконання здійснюється з оформленням наряду-допуску чи розпорядження керівника структурного підрозділу при виконанні яких робітник знаходиться відносно землі чи огородженого робочого настилу (перекриття) на висоті більшій 1,3 м та від краю перепаду висоти на відстані до 2 м. Верхолазні роботи — роботи на висоті відносно робочого настилу більше 5-ти м., при цьому основним засобом запобігання від падіння є страхувальний пояс, захисні жилети, шолом-каски.

Посадовці опрацювали з працівниками підприємств основні вимоги Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті (НПАОП 0.00-1.15-07). Основна увага приділялась безпечному виконанню, ремонту і технічному обслуговуванню обладнання, виконанню технологічних процесів під час виробництва, яке розташоване на висоті понад 1,3 м. Окремо учасники обговорили здійснення виробничих операцій, які пов’язані із зберіганням та відвантаженням  технологічного вантажу. Серед рекомендацій, наданих наприкінці зустрічі, зазначено:  під час організації робіт на висоті враховувати, що основними небезпечними виробничими факторами під час виконання цих робіт є падіння працівника або предметів, разом з тим необхідно не забувати про можливі супутні фактори.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)