Обговорено питання атестації робочих місць за умовами праці

Фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області взяли участь у семінарі-навчанні з питань охорони праці, техніки безпеки з представниками органів освіти при райдержадміністраціях, який проводився у Кіровоградському облкомплексі (гімназія - інтернат - школа мистецтв). Зокрема, начальник відділу з питань експертизи умов праці Олена Хіміч обговорила з присутніми питання щодо атестації робочих місць за умовами праці.

 Олена Хіміч нагадала, що атестація робочих місць за умовами праці проводиться згідно з Порядком атестації робочих місць за умовами праці, затвердженим постановою КМУ від 01.08.1992 № 442 та з урахуванням Методичних рекомендацій для проведення атестації робочиж місць за умовами праці, затвердженими постановою Мінпраці України від 01.09.1992 №41.

Періодичність атестації встановлюється підприємством у колективному договорі, але не рідше одного разу на 5 років.

Відповідальність за своєчасне та якісне проведення атестації покладається на керівника підприємства, організації.

Також було нагадано про пільги та компенсації, які передбачаються для працівників за результатами атестації: пільгове пенсійне забезпечення, доплата за роботу в шкідливих умовах, додаткова відпустка за роботу у шкідливих умовах праці.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)