У відділі освіти Голованівської РДА відбулася нарада з питань безпечної експлуатації котелень в навчальних та дошкільних закладах

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Дзіговський провів  нараду із спеціалістами навчальних та дошкільних закладіввідділу освіти Голованівської РДА  з питань дотримання вимог безпеки праці під час експлуатації  опалювальних водогрійних котлів.

 В нараді взяли участь начальник відділу освіти райдержадміністрації Сергій Туз, спеціаліст з охорони праці Інна Топольник, начальник господарської групи Михайло Леух та інші керівники структурних підрозділів і спеціалісти.

Анатолій Дзіговський   зазначив, що під час опалювального сезону в навчальних закладах з’являється висока ймовірність виникнення нещасних випадків, аварій, пожеж, вибухів, у тому числі під час експлуатації котелень, причинами яких є недотримання вимог безпеки з питань охорони праці.

Розглянуто питання організації проведення своєчасного ремонту котлів згідно з затвердженим графіком планово-попереджувального ремонту, технічного огляду котлів, обслуговування їх навченим та атестованим персоналом та виконання вимог виробничих інструкцій, згідно з якими доручається ведення ретельного спостереження за дорученим устаткуванням шляхом його огляду, перевірки справності арматури, КВП, запобіжних клапанів, засобів сигналізації і захисту, живильних пристроїв. Особливу увагу було приділено організації робіт під час аварійної зупинки  опалювальних котлів та дії обслуговуючого персоналу, передбачених виробничою інструкцією. Також увага зверталась на умови безпечної експлуатації котлів у яких закінчився розрахунковий термін служби, які можуть бути допущені до експлуатації на підставі висновку спеціалізованої уповноваженої організації.

Присутнім надано інформацію про нові «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском» НПАОП 0.00-1.81-18 та їх опрацювання.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)