На нараді у ТОВ «Профістан» обговорено комплекс заходів щодо запобігання виробничого травматизму

Фахівцями відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області проведено семінар нараду «Щодо  виконання  вимог  організаційних та технічних заходів безпеки  при виконанні робіт   в  електроустановках  до 1000 В» у  ТОВ «Профістан».

 Учасників заходу ознайомлено з правами і обов’язками працівників, а також з пільгами та компенсаціями  згідно  з Законом України « Про охорону праці», «Порядком розслідування та веденням обліку нещасних випадків», необхідністю виконання  «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів».

Проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт в електроустановках, порушення Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів працівниками ПАТ «Одесаобленерго», АТ «Трест Житлобуд – 1» та інших підприємств, наголошено на вжитті наглядовим органом дієвих заходів стосовно роботодавців, які допустили випадки травматизму .

Головний  державний  інспектор  відділу нагляду в машинобудуванні  та  в енергетиці  Управління Держпраці у Кіровоградській області  Павло Третяк  розкрив тему виконання робіт в електроустановках до 1000 В. Значну увагу було приділено роботам з переносним електроінструментом та пристосуваннями, оформленню робіт по розпорядженню та наряду - допуску,  проведенню інструктажу перед початком робіт.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)