Про взаємодію між райдержадміністраціями та органами ринкового нагляду йшла мова на семінарах, які проводили посадові особи Управління

 У структурних підрозділах Онуфріївської, Устинівської, Добровеличківської, Вільшанської райдержадміністрацій посадовими особами Управління роз’яснені вимоги щодо розслідування нещасних випадків пов’язаних з (споживанням) використанням нехарчової ,віднесеної до сфери відповідальності Держпраці.

    Станіслав Сітнік, заступник начальника відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг  під час  превентивного заходу в Онуфрііївській РДА нагадав, що лікувально-профілактичні заклади,  до яких звернулися  або були  доставлені  потерпілі внаслідок нещасних випадків,  протягом доби  надсилають  письмове  повідомлення  за встановленою  формою до районної держадміністрації  згідно з  Порядком розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру, затвердженого постановою  Кабінету Міністрів України від 22 березня 2001 р. № 270.

 Під час проведення семінарів в Добровеличківський, Вільшанській, Устинівський  райдержадміністраціях  головні державні інспектори відділу нагляду в АПК та СКС Віктор Куліш та Сергій Дерев’янкозвернули  увагу присутніх        наведенняобліку нещасних  випадків районними держадміністраціями та аналізу причин їх виникнення.

 Також обговорені шляхи виявлення  нехарчової продукції, яка  не відповідає вимогам технічних регламентів.

  Усі виступаючі на семінарах посадові особи Управління наголошували, що робота  районних державних адміністрацій  в державному ринковому нагляді залишається актуальною,  так як   метою державного ринкового нагляду є недопущення реалізації продукції, яка є небезпечною.

 

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)